#Nuorissaontulevaisuus

Videoyhteys toimistoltamme ammattikoulun “työhuoneeseen”, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan työelämään.

Pakko arvostaa meidän nuoriso-osastoa. 18v kavereita ammattikoulusta, jotka toimivat jo osana kansainvälistä tiimiä testaajina ja 2-tason sovellus tukena.

Eilen 50 henkilön tilaisuus, jossa meidän porukkaa ja asiakkaan edustajia Suomesta, Norjasta, Ruotsista ja Puolasta. Näitä nuoria pyydettiin kickoff-tilaisuuden keskellä esittelemään itsensä, mitä tekee ja mitä he odottavat eniten tältä vuodelta.. Vastausta ei kummemmin tarvinnut miettiä vaan vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä ilman suurempia vapinoita.. Lisättäköön vielä, että vastaus tuli jopa vakuuttavammin kuin osalta aikuisista.

Jätkät vääntää ammattikoulu-opiskelujen ohella AMK-opintoja ja IT-alan töitä.. Itsellä ei aikoinaan ollut kunnollista alan kokemusta ennen kuin vasta kolmannen vuoden kesän jälkeen.

Meillä WeArella on ohjelma, jossa ensimmäisenä vuonna ilmoittautuneet opiskelijat pääsevät tutustumaan työelämään muutaman luennon ja työpajan merkeissä. Toisena vuonna harjoittelu/kesätyö ja kolmantena vuonna vielä harjoittelu ennen valmistumista. Lopuksi valmistumisen jälkeen kesäduuni tai vakipaikka mahdollisuuksien mukaan ennen armeijaa tai opiskeluja. Kun kaverit lopulta päätyvät AMK opintoihin, niin toivomme että ollaan pidetty heistä hyvää huolta aikaisemmin ja palaavat meille hommiin.. ehkä myös suosittelevat meitä muille.

Se on pitkä putki, mutta sitä on nyt rakennettu kolme vuotta ja tämän vuoden lopulla ensimmäiset meiltä jo armeijaan lähteneet kaverit aloittavat AMK-opinnot ja saa nähdä minkälaista hedelmää kaikki tämä työ on kantanut. Uskon kaverit tulevat pärjäämään AMK:ssa paremmin ja osaavat varmasti paremmin soveltaa työelämässä opittuja asioita opintoihin ja päinvastoin. Kiinnostaa kovasti seurata heidän koulumenestystä ja uraa myöhemmin <3 Nuorista saa ihan käsittämättömän paljon voimaa myös omaan arkeen.

Vinkkinä vielä vanhemmille joiden nuoret menevät ammattikouluun.. siellä on jaksoja jolloin koulua on vain parina päivänä viikossa. Kannattaa yhdessä nuoren kanssa miettiä, mitä niinä päivinä tehdään kun koulua ei ole. Tuntuu että nuoret ottavat ne automaattisesti vapaapäiviksi.