Jere Pehkonen WeAre Akatemiasta

Jere Pehkonen

Koulun penkiltä suoraan työelämään

Moi, olen Jere.

Matkani WeAre:n kanssa alkoi jo toisena opiskeluvuotena ja on jatkunut myös opiskeluiden jälkeen. Tässä blogissa kerron miten päädyin WeArelle ja mitä kaikkea olen oppinut tänä aikana.

Tuomas Metsälä ja Henri Vass kävivät puhumassa ohjelmoinnista Careeria opiskelun aikana ja kiinnostuin kaverini Tepon kanssa aiheesta. Yhteistyö alkoi ensin niin, että tavattiin kerran viikossa ja tehtiin ohjelmistotestaamista WeAre:n asiakkaalle. Viime vuoden syksynä aloitimme työssäoppimisjakson, jonka aikana vietimme osan päivistä WeAre:n toimistolla Vantaalla ja osan taas Careerian tiloissa Porvoossa. Valmistuin keväällä 2020 Careeriasta tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoon. Kesällä hommat jatkuivat WeArella kesätyön parissa.

Eniten kokemusta on tullut ohjelmistotestaamisesta, eli varmistan että ohjelmisto tekee sen mitä siltä odotetaan ja ilmoitan mahdolliset virheet, jotta ne voidaan korjata ennen kuin asiakas pääsee siihen käsiksi. Kokemusta on myös tullut palvelukeskuksen asioiden hoitamisesta, testitapauksien ylös kirjaamisesta, regressiotestien suunnittelusta ja toteutuksesta ja testien automatisoinnista. Uskon, että tästä kaikesta on suuri hyöty uran jatkoa ajatellen.

Opiskeluun, korona-aika ei ehtinyt onneksi hirveästi vaikuttamaan, koska viimeiset puoli vuotta opiskelusta oli työssä oppimista. Kaikki tarvittava on pystytty hoitamaan koulun kanssa etänä. WeAre:lla työskentelyssä se on tietenkin vaikuttanut niin, että ollaan oltu paljon enemmän etänä töissä. Etätyöskentely sopii minulle, mutta välillä on kuitenkin kiva käydä toimistolla, kun pääsee näkemään ihmisiä kasvotusten ja jos esimerkiksi löytää testatessa ongelman niin voi käydä suoraan devaajalle kertomassa asiasta. Hyvät puolet etätyössä on se ettei tarvitse matkustaa mihinkään ja pystyy hyvin keskittymään omaan tekemiseen.

Mun mielestä WeAre on ihan hiton hyvä työpaikka! Ilmapiiri on hyvä ja rento, mutta silti porukka on tosi asiantuntevia ja osaa hommansa. Tukea saa työhön eikä tunnu siltä, että jäisi työn kanssa yksin. Ei tule kyllä mitään negatiivista mieleen, pelkästään positiivinen mielikuva jäänyt. 

Aloitan syksyllä jatko-opiskelut tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) NOPSA-hankkeen kautta saadussa opiskelupaikassa. WeAren kanssa yhteistyö jatkuu kesätöiden tai jatko-opintojen työssäoppimisjaksojen parissa.

Oma-aloitteisuudella ja sillä, että uskaltaa kysyä apua pääsee tosi pitkälle!

Jere Pehkonen WeAre Akatemiasta