Tatu Vähä-Tuisku

Ensimmäiset askeleet työelämään

Moi! Olen Tatu.

Toisen vuoden datanomin opiskelun aikana Henri Vass ja Lassi Henriksson tulivat Porvoon Ammattiopistoon (nykyinen Careeria) kertomaan omasta ajastaan kyseisessä koulussa sekä kertomaan Hailerista, paikallisesta IT-alan yrityksestä jonka kanssa olivat paljon tekemisissä. Esitykseen kuului myös Hailerin läpikäyntiä sekä “workshop”, jossa tiimeinä käytiin läpi Hailerin eri ominaisuuksia, jonka jälkeen silloin käytössä olleesta Android ja iOS sovelluksista pyydettiin palautetta ja mielipiteitä. 

Päädyin puhumaan workshopin aikana Henrin kanssa enemmän, jolloin kerroin myös mielenkiinnostani devausta kohtaan. Sain häneltä yhteystiedot ja hän ehdotti, että voisin olla yhteydessä työharjoittelua tai kesätöitä varten. Päädyin tätä kautta Hailerille aluksi kesätöihin, ja muutama kuukausi ennen opiskeluni päättymistä olin kirjoittanut työsopimuksen Hailerille.

Kun aloitin työt ensimmäistä kertaa kesätöissä tein pääasiassa Quality Assurance sekä bughunting töitä, joiden aikana testasin web frontendin sekä Android applikaation toimivuutta, ja yritin löytää erilaisia ongelmatilanteita tai bugeja. Tutustuin myös Hailerin Android applikaation sekä siihen kuinka se toimii, mitä siitä mahdollisesti puuttuu ja kuinka sitä voitaisiin jatkokehittää. Aloin hyvin piakkoin tekemään Android development töitä Juuson kanssa, joka oli kirjoittanut koko Android puolen lähestulkoon yksin. 

Kun Androidin puolella päätettiin, että Hailer siirtyy Progressive web application malliin, aloin työskentelemään Hailerin front endin kanssa. Tämä on jatkunut nykyiseen päivään asti, mutta varsinkin lähiaikoina olen alkanut myös tekemään enemmän asioita back end puolella, erityisesti uusien ominaisuuksien luonnin takia. Olen huomannut, että mitä enemmän töitä on tullut tehtyä, sitä tarkemmin asioita on tullut mietittyä läpi ennen kuin niitä alkaa työstämään.

Korona-aikana on työ päätynyt täysipäiväisesti kotitoimistoon. Suurta muutosta ei sinänsä ole tapahtunut, ainut asia mikä on välillä vaikeampaa, on nopean vastauksen saaminen työkavereilta. Asia, mitä olen myös jäänyt kaipaamaan, on lounastauot työkavereiden kanssa. Tämä on varsinkin korostanut stand uppien tärkeyttä, jolloin käydään läpi mitä on työn alla ja mahdolliset ongelmat, jolloin yleensä saa nopeasti hyviä neuvoja tai apua työkavereilta.

Työpaikkana Hailer on mukava, rento, asiallinen sekä asiantunteva. Tuotekehittäjän näkökulmasta asioille ei yleisesti laiteta turhia deadlineja, jollei erikseen ole sovittu asiakkaiden kanssa. Tällöin deadlinet myös sovitaan järkeviksi. Tämä takaa sen, että töitä tehdessä voi keskittyä erityisesti laatuun sekä asioiden toimimisen voi varmistaa erittäin laajasti. Työympäristö sekä ilmapiiri ovat myös erittäin asiantuntevat ja erilaisissa pulmatilanteissa apua löytyy varmasti. Kommunikaatio myös eri osastojen välillä toimii sujuvasti sekä helposti. 

Opiskeluiden jatkaminen ei tällä hetkellä ole ajankohtaista. Mahdollisesti myöhemmin tulevaisuudessa olen ajatellut yliopistoa tai ammattikorkeassa opiskelua. Töiden tekeminen on ainakin tällä hetkellä mukavan haastavaa, ja vieläkin lähes joka päivä oppii jotain uutta.

Jonas Lemberg

Hailer logo
“Tatu aloitti Hailerilla samoihin aikoihin kun itse liityin yritykseen. On ollut ilo työskennellä Tatun kanssa ja seurata miten hän on kehittynyt huimaa vauhtia Full Stack-kehittäjäksi. Tatun oma-aloitteisuus ja tunnollisuus on ehdottomasti niitä piirteitä mitä arvostan hänessä eniten.”