Teppo Soininen

Koulusta suoraan töihin ja jatko-opintoihin

Moi! Olen Teppo.

Valmistuin keväällä vuonna 2020 Porvoon Careeriasta ICT-Asentajaksi, jonka jälkeen aloitin syksyllä Tieto-ja viestintätekniikan Insinöörin opinnot Hämeen Ammattikorkeakoulussa.

Olin ensimmäistä kertaa WeAren kanssa tekemisissä ammattikoulun toisena opiskeluvuotena, kun Henri Vass ja Tuomas Metsälä tulivat koululle kertomaan heidän työstään. Tämän jälkeen Henri alkoi käydä torstaisin koululla ohjaamassa muutaman hengen testiryhmää. Toisen opiskeluvuoden jälkee pääsin kaverini kanssa kesätöihin Wearelle, ja kolmannella vuodella suoritimme puolenvuoden työssäoppimisjakson siellä.

Wearella olen oppinut paljon alan työelämän taitoja, kun olen ollut kehitystiimissä testaajana. Olen ollut mukana isoissa projekteissa ja nähnyt kuinka ammattilaiset työskentelee. Työni on suurimmaksi osaksi ollut manuaalista testaamista, mutta olen myös hiljattain päässyt tekemään testausatuomaatiota.

Ammattikoulun kolmannen vuoden lopulla iski korona ja osa työssäoppimisesta hoidettiin etänä. Onneksi korona ei vaikuttanut opintoihini, vaan sain ne hoidettua ongelmitta. Etänä työskentely ei ole vaikuttanut omaan tekemiseen juuri ollenkaan, ja olen pystynyt hoitamaan työtehtävät hyvin etänä.

WeAre on työpaikkana todella hyvä ja ihmiset ovat mukavia. Työpaikalla on lämmin ilmapiiri, jonka ansiosta apua uskaltaa kysyä aina. Tämä tekee työskentelystä rentoa ja mukavaa. Vaikea kuvitella parempaa työpaikkaa, kun WeAre. Pidän myös siitä, että WeAre antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

WeAre Akatemia vaikutti lupaavalta jo heti kättelyssä. Mahdollisuus oman alan hommiin jo koulun aikana oli todella hieno juttu.

WeAre Akatemiassa tuli opittua uusia asioita, mitä koulussa ei ollut. Sain myös suoritettua Ammattikorkeakoulun väyläopintojen työjakson WeArella.

Aloittaville opiskelijoille antaisin neuvoksi, että jos koululla tarjotaan väyläopintoja tai mahdollisuutta tutustua oman alan työtehtäviin, niin menkää mukaan. Siitä voi ainoastaan hyötyä.