Luovaa sovelluskehitystä liikeidean ehdoilla​

Renta logo

Yritys hyötyy digitalisaatiosta eniten, kun se pystyy automatisoimaan toimintojaan mahdollisimman tehokkaasti. Kaikkein parasta on, jos yritys voi järjestelmänsä avulla tuottaa selkeää etua omille asiakkailleen. Esimerkiksi niin, että asiakas pystyy seuraamaan vuokraamiensa laitteiden käyttöastetta reaaliajassa ja palauttamaan ne heti, kun käyttöä ei ole. Tekoälyä ja hyperautomaatiota hyödyntävillä sovelluksilla päästään merkittäviin materiaalisiin ja taloudellisiin säästöihin.  

Näin ajateltiin Rentalla, josta vain viidessä vuodessa kasvoi moderni konevuokraamo, jonka toiminta ylettyy jo Pohjois-Eurooppaan. Haastaakseen markkinajohtajan asemaa Rentalle on tärkeää, että heidän järjestelmäkehityksestä vastaava kumppani pystyy tuottamaan toimintavalmiita ratkaisuja luotettavasti ja nopealla aikataululla. Yhteistyön on toimittava saumattomasti.

Ketterä toimintatapa pitää kehityksen vauhdissa

WeAre Solutions on Rentan digitaalisesta tuotekehityksestä vastaavan Renta DigiOfficen strategisena kumppanina toimittanut Rentan keskeiset laite- ja tilavuokraukseen liittyvät sovellukset. DigiOffice-konseptiin kuuluu, että WeAre Solutions käy kehitystarpeita läpi suoraan liiketoimintajohtajien kanssa ja tuottaa heille ratkaisuja, jotka tehostavat liiketoimintaprosesseja.

Yhteistyö alkoi, kun Renta halusi yksinkertaisen mobiilisovelluksen siirrettävien työmaatilojen myyntiin ja esittelyyn. Tästä ideasta syntyi Renta Modules työmaatilojen suunnitteluun, ja sen jatkoksi kehitettiin kolmiulotteista lisättyä todellisuutta hyödyntävä Renta Visuals niiden mallintamiseen ja tarkasteluun.

DigiOffice-toimintamalli on jo tuottanut useita Rentan palvelukonseptia tukevia sovelluksia. Vuokraajan verkkokauppa Renta Easy tehtiin helpottamaan asiakkaiden laitevuokrausta ja kalustonhallintaa kun taas Renta Tools sisäisen laitehuollon ja vuokrauspalvelujen optimointiin. Renta Pro kehitettiin telineliiketoiminnan ja työmaanpalveluiden sisäiseen tuotannonohjaukseen. Sovellusten lisäksi WeAre Solutions huolehtii kokonaisuudessan pilvi-infrastruktuurista, joka on rakennettu Amazon Managed Services (AMS) avulla. Se takaa myös sen, että Rentalla on käytössä WeAren asiantuntemus ja tuki AWS:n palveluihin liittyen.

Koko kehitystyön pohjana on Rentan digitaalisuuteen nojaava asiakaslähtöinen liiketoimintamalli. WeAren tekoälyosaaminen ja yhtenäistä sovellusarkkitehtuuria tukeva alustaratkaisu sopivat hyvin kehityksen perustaksi. 

JOEL SÄRKKÄ

CIO, Renta

WeAre Solutions on Rentalle ideaali kumppani. Yhtiö pystyy vastaamaan tarpeisiimme ja kasvamaan silloin kun tarvitaan kasvua. He pystyvät toimittamaan meille osaajaprofiilia tietokanta-asiantuntijasta koodaajaan asti. Suosittelen WeAre Solutionsia yrityksille, jotka haluavat uudistaa omaa toimialaansa ja hakevat kokonaisvaltaista kumppania digipalveluiden rakentamiseen ja ylläpitämiseen.
Renta Easy mobiilisovelluksen näkymä

RENTA EASY

Kesällä 2017 lanseerattu Renta Easy on älykäs kalustonhallintasovellus, joka kulkee taskussa. Kuluttajille Renta Easy toimii yksinkertaisuudessaan verkkokauppana tai vuokraamona, yritystoiminnassa se on täysiverinen kalustonhallintajärjestelmä.

Renta Modules luonnoskuva

Renta Visuals & Modules

AR eli lisätty todellisuus ja VR eli virtuaalinen todellisuus tarjoavat kiinnostavia mahdollisuuksia tilojen, tuotteiden ja ympäristöjen esittelyyn. Renta Modules -suunnittelutyökalun rinnalle kehitetty Renta Visuals hyödyntää kolmiulotteisuuden kokemusta.

Renta Tools mobiilisovelluksen näkymä

Renta Tools

Haasteena laitehuollon ja vuokrausten hallinnassa on perinteisesti ollut prosessien manuaalisuus ja tiedon hajanaisuus. Tekoäly voi kerätä ja yhdistellä tietoja monipuolisesti eri lähteistä ja ohjata niiden avulla henkilökunnan toimintaa.

Sinustako seuraava Renta?

JUHA AHLGREN
Myynti ja markkinointi
juha.ahlgren@weare.fi
+358 44 504 4828