Senja Moilanen

Matka sosiaalisen median pyörteisiin

Hei, olen Senja.

Opiskelen toista vuotta Porvoon Careeriassa media- ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa, ja ammattikoulun rinnalla käyn myös lukiota: eli suoritan kaksoistutkintoa.

Sain mahdollisuuden päästä WeAre solutions Oy:lle työssäoppimaan keväällä 2020, enkä olisi voinut olla onnellisempi. Muistan edelleen sen ensi hetken, kun astuin WeAre:n toimistoon haastatteluun ja minulle heitettiin ehdotus projektista, jonka voisin toteuttaa työssäoppimisen aikana.

“Miltä kuulostaisi, jos toteuttaisit verkostoitumisoppaan nuorille?”

Idea kuulosti mahtavalta, mutta silloin en vielä tiennyt, mitä verkostoituminen oikeasti oli. Tosin työharjoitteluni aikana tämä kaikki kuitenkin selviäisi.

4 kuukauden aikana sain tehtäväksi tutustua Linkedinin ja verkostoitumisen maailmaan, ja kerätä niistä tietoa lukuisien  vapaaehtoisien haastateltavien kanssa, sekä yleisesti kirjoituksien, että tietenkin oman matkani avulla. Kaikki tieto ja opit, joita keräsin näiden kuukausien aikana päätyisi lopulta yhteen paikkaan: Verkostoitumis/linkedin oppaaseen.

Oppaan tarkoitus on kertoa muille nuorille verkostoitumisen/Linkedinin maailmasta. Minun tärkein tavoite oppaalta on innostaa jotain toista nuorta liittymään Linkediniin ja aloittamaan oma matka verkoston kasvattamiselle. Ennen kuin itse aloitin projektin ja liityin Linkediniin, en tiennyt kuinka suuri merkitys verkostoitumisella on ja kuinka siitä voi hyötyä: voit oppia uutta, edistää tulevaisuuden uraasi ja mitä parasta laajentaa omaa kuplaasi. Olisinpa tiennyt nämä asiat aiemmin.

Olen kiitollinen tästä matkasta ja tietysti kiitollinen WeAre Solutions Oy:lle tästä mahdollisuudesta. Opin paljon omasta alastani, projektin teosta ja tietysti sain paljon kokemusta.