Luottamuksesi arvoisia ammattilaisia

Renta logo

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskoneita ja -laitteita vuokraava yhtiö. Renta toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa yli 700 työntekijän voimin 75 toimipaikan verkostolla.

Vuokrattavan kaluston tarjoama kattaa laajasti työmailla käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Rakennuskoneiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

Kuinka Rentasta tuli markkinajohtaja digitalisaation avulla alle neljässä vuodessa?

Renta halusi haastaa rakennuskoneiden ja –laitteiden vuokrausmarkkinan Itämeren alueella digitalisoimalla koko ekosysteemin asiakkaista kumppaneihin. Yhdessä WeAre Solutionsin kehittämän DigiOfficen tuomat kustannussäästöt ja toiminnan tehostuminen koko toimitusketjussa on ollut tärkeimpiä kilpailuetutekijöitä kasvun mahdollistajana ja nousussa markkinoiden ykköseksi.

 

Tavoitteena parempi asiakaskokemus ja tyytyväiset työntekijät

“Ensimmäisen kerran pohdimme DigiOffice-konseptia Rentan Joel Särkän kanssa vuonna 2018. Halusimme rakentaa toimintamallin, joka pohjautuu proaktiivisuuteen, kumppanuuteen ja ketteryyteen. Konseptin keskiössä on parantaa ja kehittää asiakaskokemusta, työntekijöiden tyytyväisyyttä, työnantajamielikuvaa ja saavuttaa kilpailuetua kehittämällä omia sisäisiä prosesseja digitalisaation keinoin”, muistelee WeAre Solutionsin perustaja Henri Vass.

Ratkaisuja, jotka tehostavat liiketoimintaprosesseja

”Pitääkseen asemansa markkinajohtajana Rentalle on tärkeää, että tiimi ja taustalla oleva arkkitehtuuri on rakennettu hyvin. Renta kasvaa kovaa vauhtia, joten innovaatioprosessin on toimittava saumattomasti. Tuotekehitykseltä vaaditaan ketteryyttä ja sen on varmistettava turvallisuus työmaalla sekä järjestelmissä erittäin laadukkaasti.

Me olemme perustaneet sisäisen yksikön Renta DigiOfficen, jossa ydinkumppanina on WeAre Solutions. Olemme kehittäneet yhdessä heidän kanssa kaikki bisnesteknologiaan suuntautuneet sovellukset:

  • Renta Easy kalustonhallintasovellus asiakkaille
  • Renta Modules työmaatilojen suunnitteluun
  • Renta Visuals työmaatilojen mallintamiseen
  • Renta Pro telineliiketoiminnan ja työmaanpalveluiden tuotannonohjaukseen
  • Renta Tools sisäisen vuokraustoiminnan kehittämiseen

Lisäski WeAre Solutions pitää tarkoin huolta taustalla pyörivästä AWS ympäristöstä, jotta kapasiteetin kasvattaminen onnistuu jouhevasti ja ilman suuria toimenpiteitä.

Meidän oma IT-tiimi koostuu vain kahdesta henkilöstä ja vaadittavat resurssit tulevat tarpeiden mukaan WeAre Solutions Oy:ltä”, kommentoi CIO Joel Särkkä Rentalta.

DigiOffice-konseptiin kuuluu, että käymme tarpeita suoraan liiketoimintajohtajien kanssa läpi ja tuotamme heille ratkaisuja, jotka tehostavat liiketoimintaprosesseja. Tarpeet voivat tulla myös asiakkailta tai kumppaneilta, joten ketteryyden ja toimitusprosessin merkitys korostuu”, kertoo Henri Vass.

 

Kumppani, joka vastaa tarpeisiin ja kasvaa yhdessä kanssamme

“WeAre Solutions on Rentalle ideaali kumppani, yhtiö joka pystyy vastaamaan meidän tarpeisiin ja kasvamaan silloin kun me tarvitaan kasvua. He ovat pystyneet toimittamaan meille osaajaprofiilia tietokanta-asiantuntijasta ihan koodaajaan asti. Suosittelen WeAre Solutionsia asiakkaille ja toimijoille, jotka haluavat uudistaa omaa toimialaansa ja hakee pitkäjänteistä ja kokonaisvaltaista kumppania digipalveluiden rakentamiseen ja ylläpitämiseen”, Särkkä toteaa.